XIV. POSzT

2014. június 5-én 17.00 órai kezdettel indult a XIV. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSzT), melyet a Bóbita Bábszínház óriásbábjainak zenés felvonulása vezetett fel, majd a Pécsi Vasutas Koncertfúvós Zenekar nyitott meg egy FlashMob keretében.
A zenekar tagjai a tömegből, civilben léptek elő hangszerenként és szépen lassan összegyűltek a tér közepén, ezzel fokozatosan bővítve az előadás hangzását.
A Zenekar az Örömódát adta elő, akikhez időközben a VT Általános Iskola, a Mátyás király utcai Általános Iskola zenei tagozatának és a Deák Ferenc Gyakorló Általános Iskola zenei tagozatának kórusai csatlakoztak Bókai Zoltán, a Pécsi Nemzeti Színház és a Pécsi Vasutas Koncertfúvós Zenekar karmesterének vezénylésével.

XIV. POSzT

A megnyitó Páva Zsolt, Pécs város polgármesterének köszöntőjével, és Huszti Péter, a fesztivál díszvendégének megnyitóbeszédével folytatódott.

A tökéletes időjárás is hozzájárult ahhoz, hogy hatalmas tömeg gyűlt össze a Színház téren, hogy megtekintse a megnyitóünnepséget.
Családok, fiatalok, Pécsiek, külföldi és belföldi turisták sokasága töltötte meg a teret, akik között hatalmas sikert aratott a fesztivál megnyitója.

XIV. POSzT

A POSzT programjai a fesztivál honlapján megtekinthetőek: www.poszt.hu

Még több kép ITT

írta és fotózta:
Sikó Gábor
(VOKE Vasutas Művelődési Ház)